Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Публічне громадське обговорення у форматі засідання за «круглим столом» щодо реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» та використання інструментів відкритого урядування


15 березня 2019 року у приміщенні малої зали засідань Одеської обласної ради у рамках Тижня Відкритого Уряду, що відбувався в рамках участі нашої держави в міжнародній Ініціативи «Відкритий уряд», проведено публічне громадське обговорення у форматі засідання за «круглим столом» щодо реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» та використання інструментів відкритого урядування. Серед присутніх були представники інститутів громадянського суспільства, студенти факультету міжнародних відносин, політології та соціології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, представники Одеської обласної державної адміністрації та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти м. Одеса.
Модератором громадського обговорення виступив Сергій Анатолійович Сенча, тимчасово виконуючий обов’язки начальника управління комунікацій та інформаційної політики Одеської обласної державної адміністрації.
Юрій Михайлович Кисіль, головний спеціаліст відділу комунікацій з громадськістю управління комунікацій та інформаційної політики та Тетяна Миколаївна Дементьєва, заступник директора Департаменту – начальник управління соціального захисту Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної адміністрації розглянули та проаналізували коло питань щодо підвищення рівня громадської участі у реалізації державної регіональної політики та вирішенні місцевих справ, у тому числі залучення зазвичай усунутих від процесу прийняття рішень соціальних груп населення.
Галина Олександрівна Лоза, головний спеціаліст відділу управління персоналом та організаційної роботи Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації присвятила свій виступ питанням покращення якості та ефективності надання адміністративних послуг у сфері освіти.
Юрій Борисович Пігарєв, завідувач кафедри електронного урядування та інформаційних систем Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України розглянув коло питань щодо реалізації плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» у 2018-2020 роках та більш детально зупинився на аналізі цифрових (високих) технологій (блокчейн, великі дані, Інтернет речей (IoT, IoE), штучний інтелект) та їх використанні у публічному управлінні, торкнувся проблематики цифрового перетворення публічного управління та перспективним напрямкам розвитку цифрового врядування, а саме: електронні послуги та відкритих даних. Особливу увагу було приділено економічному потенціалу відкритих даних. Крім того, були розглянути питання щодо забезпечення доступу громадян до новітніх технологій та підвищення рівня їх спроможності використовувати такі технології.
Іван Юрійович Копиченко, регіональний координатор Програми EGAP (Е-governance for Accountability and Participation) “Електронне урядування задля прозорості влади та участі громади” в Одеській області розповів про діяльність Програми EGAP в Одеському регіоні та ознайомив з можливостями веб-платформи «Єдина платформа місцевої електронної демократії» e-Dem.
Активну участь в обговоренні взяли представники громадських організації «Аполонія» та «Асоціація учасників АТО Одещини», студенти Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.
Підвів підсумки Сергій Анатолійович Сенча, який зазначив, що зараз на часі запровадження інструментів електронної демократії в об’єднаних територіальних громадах області та запевнив, що управління комунікацій та інформаційної політики буде сприяти реалізації цього напрямку.

Фотогалерея