Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   В період з 11 по 14 червня 2018 року в ОРІДУ НАДУ при Президентові України проходила українсько-турецька літня школа «Місцеве самоврядування та регіональний розвиток: сучасні виклики для Туреччини та України», що відбулася у рамках співпраці з Інститутом Державного Управління Туреччини та Близького Сходу (TODAIE, м. Анкара).
   Під час урочистого відкриття заходу перший заступник директора інституту Микола Попов привітав учасників від імені керівництва ОРІДУ НАДУ, висловив задоволення з приводу динамічного розвитку партнерських відносин між закладами та побажав успішної й плідної роботи. Також з вітальним словом до учасників звернулися голова турецької делегації помічник директора центру міжнародних зв’язків TODAIE доктор Бора Аксу та віце-консул Генерального консульства Туреччини в Одесі Метлу Гурелі.
   Учасниками літньої школи, робочою мовою якої була англійська, стали співробітники, слухачі та аспіранти партнерських навчальних закладів. Програма передбачала презентації та обговорення з широко кола питань щодо державного управління та місцевого самоврядування, реформування державної служби, підготовки управлінських кадрів тощо. Доповіді учасників школи супроводжувалися активною дискусією.
   Під час перебування в Одесі члени турецької делегації ознайомилися з матеріально-технічною базою ОРІДУ НАДУ при Президентові України, історико-культурними пам’ятками міста та відвідали Національний університет «Одеська юридична академія».
   14 червня члени турецької делегації відвідали Генеральне консульство Туреччини в Одесі, де зустрілися з Віце-консулом Метлу Гурелі. Представники TODAIE та співробітники інституту подякували турецькому дипломату за підтримку співпраці між установами та висловили сподівання на продовження професійних контактів. Метлу Гурелі зазначив, що Генеральне консульство й надалі сприятиме розвитку академічного співробітництва між закладами вищої освіти Туреччини та України.
   На урочистому закритті літньої школи директор інституту професор Микола Іжа привітав усіх учасників з успішним завершенням навчання та підкреслив, що прямі контакти та обмін досвідом між молодими науковцями сприятимуть удосконаленню системи публічного управління обох країн. Зі свого боку доктор Бора Аксу щиро подякував всім представникам інституту за чудову організацію заходу та гостинний прийом. Всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Фотогалерея додається.