Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   За ініціативою слухача спеціальності управління проектами - Олександра Шарапановського - 30 травня 2014 року в Одеському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України відбулося урочисте відкриття велопарковки.
   Слухач ініціював побудову велопарковки як навчальний проект: протягом семестру вивчав досвід створення велосипедних стоянок, розробив план реалізації проекту та склав кошторис. За допомогою студентського та слухацького самоуправління провів опитування, в результаті якого виявилося, що створення велопарковки підтримують не лише студенти, слухачі, а також співробітники інституту. Захід розпочався з виїзду колони велосипедистів на чолі з символом спеціальності управління проектами - білим ведмедем.
   Урочистий захід відкрив директор інституту, доктор політичних наук, професор, Заслужений працівник освіти України - Микола Михайлович Іжа, який підтримав таку ідею, усвідомлюючи всю важливість не лише формування та підтримки фізичного здоров'я студентів, слухачів, викладачів, співробітників інституту, а й також орієнтації на європейські цінності та стандарти.
   Микола Михайлович привітав усіх присутніх з такою важливою та потрібною для сучасної молоді подією. Виявив сподівання, що наша молодь надасть приклад того, як треба жити, щоб завжди залишатися молодими, здоровими духом та тілом. Директор особливо наголосив, що якщо рухатися в такому напрямі, то ми побудуємо не лише європейське місто, не тільки Україна стане європейською державою, але будуть реалізовані такі стандарти життя, що сприятимуть вступу України в будь-яке міжнародне об'єднання. Микола Михайлович від усього серця побажав, щоб велопарковка була зручною для кожного та допомогла всім тим, хто хоче користуватися екологічним, приємним, недорогим видом транспорту.
   Після чого Микола Михайлович разом із Тетяною Миколаївною Безверхнюк, завідувачем кафедри управління проектами, мали почесне право перерізати червону стрічку та офіційно відкрити велопарковку. Приємно відзначити що не залишаються байдужими і наші випускники. Зокрема, Волошинков Дмитро Борисович - депутат обласної ради - наголосив на користі та важливості поїздки саме велотранспортом, від якого кожна людина отримує велике задоволення. Зазначив, що ідея є дуже цікавою. Дмитро Борисович виявив сподівання, що це перший та великий крок до створення Державної програми розвитку велосипедного туризму в Одеській області.
   Дуже емоційно привітала всіх присутніх з відкриттям велопарковки завідувач кафедри управління проектами - Тетяна Миколаївна Безверхнюк - та відзначила важливість того, що ініціатива студентів підтримується керівництвом та впливовими політичними діячами міста Одеси. Зазначила, що Шарапановський Олександр разом з ініціативною групою розробляє проект "Одеса - столиця велотуризму України", співпрацюючи з Баварським Домом. Тому в найближчому майбутньому у нас всіх буде змога пересісти на корисний та екологічний вид транспорту - велосипед.
   Приємно усвідомлювати, що керівництво інституту допомагає слухачам та студентам реалізовувати свій творчий потенціал, а також сприяє здоровому способу їх життя.
   Таким чином, ми заклали ще одну цеглину великого муру нашого веселого, творчого та спортивного інститутського життя.



Фотогалерея додається.