Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   За старим стилем в Україні Новий рік святкували з 13 на 14 січня. Цим самим завершували період святкування "Святих вечорів", який тривав з 6 до 12 січня. Протягом цього тижня люди влаштовували святкові частування, приходили один до одного в гості й обов'язково співали колядки та щедрівки.
   Ця традиція виникла дуже давно на теренах України. Молоді хлопці та дівчата ходили по хатах, співали щедрівки, водили "козу", посівали оселю пшеницею та зичили достатку, добробуту, здоров'я, щастя, злагоди у родині на цілий рік.
   В теперішні часи 13-го січня ми святкуємо Старий Новий рік, але традиція засівати та співати щедрівки збереглась і сьогодні.
   В нашому інституті цю почесну місію виконали слухачі факультету державного управління, дотримуючись всіх народних традицій: водили "козу", неперевершена Меланка разом з Василем, циган та чарівні дівчата-україночки запалювали своєю енергією, співали щедрівок та посівали жито-пшеницю, бажаючи добробуту, миру та злагоди.
   Веселою компанією слухачі заходили до аудиторій та структурних підрозділів закладу, визиваючи у людей приємний подив. Всім дуже сподобались неочікувані світкові поздоровлення, панував гарний настрій, на обличчях виникали посмішки.
   Особливо цікавою була реакція викладачів, які побачили своїх слухачів у ролі виконавців щедрівок. Для більшості з них це було приємною несподіванкою.
   Святкове дійство, що є народною традицією на України, в інституті відбулося вперше, але впевнені - не в останнє. Адже сьогодні є дуже важливим збереження народних традицій і впровадження їх до молодіжного середовища.
   Новорічне поздоровлення подарувало всім учасникам неймовірний заряд енергії та позитиву - приємно бачити, як радіють люди, коли співаєш і бажаєш їм усього найкращого!



Фотогалерея додається.