Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


22 березня 2019 року


22 березня 2019 року доцент кафедри публічного управління та регіоналістики к.політ.н. Крупник Андрій Семенович спільно з фахівцями ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» провів круглий стіл у Березівській ОТГ «Потяг рушив у напрямку майбутніх реформ в сфері освіти, культури та спорту Березівської громади». До круглого столу долучилися 48 осіб: представники органів місцевого самоврядування (керівників та спеціалістів, методистів) управління освіти, культури, сім'ї, молоді та спорту міської ради; представники адміністрації та педагоги шкіл та дошкільних закладів Березівської ОТГ; представники клубу, музичної школи та бібліотеки; представники сіл, що входять до складу Березівській ОТГ; представники батьківських комітетів шкіл та дошкільних закладів; старшокласники – представники шкільного самоврядування та інші представники активної громадськості, які зацікавлені у розвитку Березівської ОТГ. Розширене засідання круглого столу проходило у форматі роботи експертних груп, під час якого обговорили існуючі проблеми реформи системи закладів освіти на місцевому рівні, сформували рекомендації та пропозиції для вжиття невідкладних заходів.
Розпочав роботу круглого столу Андрій Семенович Крупник, коротко окресливши план роботи, мету, напрямки роботи, існуючі проблеми та перспективи розвитку освітньої сфери у майбутньому. Також, Андрій Семенович зазначив, що найважливішим у ефективному функціонуванні об’єднаних територіальних громад є питання співпраці органів управління, комунальних закладів з громадськістю, бізнес-структурами та донорськими організаціями для вирішення пріоритетних проблем. Крім того керівник аналітичного центру запевнив у необхідності використання різноманітних форм співробітництва Березівської ОТГ із сусідніми громадами, районною радою, РДА, обласними структурами та іншими суб’єктами впливу на стан справ у громаді.
Після завершення вступної частини учасники перейшли до основного робочого процесу. Для розгляду на розширеному засіданні пропонувалися нагальні базові питання, що були виявлені як пріоритетні на попередніх етапах співпраці, в ході аналізу бюджетних витрат на освіту та у співбесідах із керівництвом Березівської ОТГ:
В результаті роботи творчих груп, на основі визначених завдань, було сформовано плани заходів відповідно вказаних напрямків роботи, в яких було зазначено шляхи підвищення ефективності системи шкільної, дошкільної та позашкільної освіти громади, залучення школярів та молоді до участі у житті громади на основі поєднання зусиль органів публічної влади, підприємців та громадськості.
На завершальному етапі роботи круглого столу кожна творча група оформила та презентувала свої напрацювання усім іншим учасникам експертних груп. Під час публічної презентації відбулася жвава дискусія, під час якої були сформована низка рекомендацій та пропозицій.

Фотогалерея