Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Розробляємо концепцію розвитку електронної демократії в Одеській області


17 грудня 2018 року в приміщені конференц-залу «Амстердам» Impact Hub Odessa Всеукраїнська громадська організація «Асоціація сприяння самоорганізації населення» у співпраці з Одеською обласною державною адміністрацією в рамках швейцарсько-української програми EGAP, яка виконується Фондом Східна Європа та партнерами у співпраці з Державним агентством з питань електронного врядування України і фінансується Швейцарською Конфедерацією, за підтримки Innovabridge Foundation організувала стратегічну сесію з розробки Концепції розвитку електронної демократії в Одеській області.
У заході взяли участь представники інститутів громадянського суспільства, закладів вищої освіти м. Одеса, органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Одеський інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України було представлено Юрієм Пігарєвим, завідувачем кафедри електронного урядування та інформаційних систем та Наталією Новак, головою слухацького самоврядування.
З вітальним словом виступив Віталій Свічинський, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації, який підкреслив важливість цього питання та необхідність реалізації такої Концепції.
Олексій Колесников, Голова Асоціації, презентував результати дослідження “Електронна демократія в Одеській області: пацієнт швидше мертвий, ніж живий”. Після окреслення стану справ з електронною демократією в регіоні, учасникам заходу запропонували розподілитись на експертні групи для обговорення таких питань, як:
- прозорість влади та доступ до інформації, як основа для громадської участі;
- відкриті дані: питання для розвитку в регіоні;
- електронні інструменти участі громадян у розробці та прийнятті рішень: як зробити їх дієвими та популярними;
- розвиток механізмів електронної взаємодії влади і громади. Результати експертних напрацювань увійдуть в основу Концепції розвитку електронної демократії в Одеській області.


Фотогалерея