Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


21 листопада 2018 року


У День Гідності та Свободи, відбувся візит представників інституту до Михайлівської школи-інтернату Саратського району Одеської області. Захід пройшов під гаслом «Стань янголом-охоронцем для дитини», що досить символічно, оскільки розбудова процвітаючої демократичної держави є приорітетним завданням для підростаючого покоління.
Захід розпочався з вітального слова директора Михайлівської школи-інтернату Саратського району Одеської області Віктора Спориша, який привітав всіх зі святом Святого Михайла та храмовим днем села.
Заступник начальника відділу комунікацій Тетяна Фольгіна від імені директора інституту Миколи Іжі та колективу навчального закладу привітала присутніх з Днем Гідності та Свободи та наступаючими святами, відмітила, що з кожним роком до заходу долучаються нові учасники: Наталя Мажарова – власниця крамниці брендового українського одягу «Фольк мода»; Оксана Годун – директор ТОВ «Ширяєво Хліб», Павло Сурков – керівник апарату Ширяївської райдержадміністрації Одеської області, приватні підприємці Одещини та Консул-керівник Консульства Грузії у м. Одеса Торніке Берекашвілі. Приємно відзначити, що за досить короткий час співпраця інституту та консульства Грузії переросла з офіційних заходів до неформальних та благодійних.
З вітальним словом до учасників заходу звернувся Торніке Берекашвілі, який зауважив, що дуже приємно відвідувати заклад, де з любов’ю та турботою відносяться до кожної дитини.
Традиційно виїзду передувала велика та кропітка робота: починаючи з вересня представниками трудового колективу, студентами, слухачами, а також випускниками інституту було організовано благодійну акцію. На зібрані кошти придбано теплий одяг, приладдя для реабілітації, набори для творчості та солодощі для дітей.
За допомогою студентів-наставників діти за короткий час реалізували себе як талановиті художники: розфарбовували маленькі глиняні іграшки, які ще довго нагадуватимуть про позитивні емоції від спілкування з друзями. А ще підготували вітальні листівки, в яких написали побажання найдорожчим людям та військовим, які проходять реабілітацію у 411 госпіталі м. Одеса; створили неповторну колективну роботу «Дитячі серця України», за допомогою якої долучились до відзначення Дня Гідності та Свободи; навчитись декількох танцювальних вправ; та просто гарно провели час у колі небайдужих людей. Найзворушливішим і найпопулярнішим серед вихованців став захід, за допомогою якого вони змогли передати привіт та вдячність всім, хто був причетним до організації зустрічі, а саме: виготовлення янголів для колективу інституту. Яскраві дитячі емоції від участі у конкурсах та естафетах доповнили улюблені дитячі персонажі, на які діти перетворились за допомогою «фейс-арту».
Наприкінці заходу слухачі і студенти інституту вручили вихованцям школи-інтернату подарунки. Директор школи-інтернату Віктор Андрійович Спориш, педагогічний колектив та вихованці подякували представникам інституту за цікаву концертну програму, подарунки та запросили й надалі приїздити до них у гості.
Цьогорічне свято запам’яталось усім присутнім приємними несподіванками, гарним настроєм, подарунками та неповторними враженнями.

Фотогалерея