Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   Як і багато інших науково-педагогічнх працівників кафедри, доцент Усатюк Іван Федорович впродовж багатьох останніх років плідно працює у різних громадських структурах міста, регіону та країни. Так, декілька років тому його було прийнято до лав Одеської обласної Ради миру, а в 2012 році - до Всеукраїнської Спілки письменників-мариністів. А ще, з 1998 року, він є членом Національної Спілки журналістів України. Лише працюючи в ОРІДУ, ним було розміщено багато десятків різноманітних матеріалів у різних ЗМІ про наш інститут, кафедру та їхніх людей. Нині І.Ф.Усатюк очолює первинну журналістську організацію інституту.
   Цьогорічна літня службова відпустка Івана Федоровича збіглася з його участю в підготовці різноманітних заходів, що їх здійснювали названі громадські структури: для організації письменників-мариністів це був період розв`язання багатьох назрівших організаційних проблем; для миротворців – період підготовки до свого 50-річчя, яке відзначалося у вересні цього року; а журналістів – проведення під егідою Одеськой регіональної організації НСЖУ 19-го загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання». Так, в останні три дні серпня фестиваль даного конкурсу, як і багато попередніх, проходив на базі ОРІДУ. В ньому приймали участь півтисячі учасників з різних куточків світу, а тому набув статусу міжнародного. Приємно, що серед нагороджених був і колектив нашого інституту.
   Також не передбачала відпустки за основним місцем роботи й наукова робота Івана Федоровича. Влітку, наприклад, ним було підготовлено та надруковано в різних виданнях кілька наукових праць в контексті тематики НДР до теми: «Система публічного управління євроінтеграційними процесами України в умовах глобалізації». А вінцем причетності до наукового дисертаційного дослідження військового журналіста, випускника ОРІДУ, полковника Сергія Даниленка на тему: «Відкритість та прозорість влади: механізм регулювання взаємодії зі ЗМІ на регіональному рівні» стала участь й виступ доц. Усатюка І.Ф. в публічному захисті цієї дисертації, яка відбулася в інституті 5 жовтня 2018 року.