Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   17 вересня 2018 року В Одеській міській раді (вул. Косовська, 2-Д) були проведені виїзні семінарські заняття для слухачів 3 курсу заочної форми навчання факультету публічного управління та адміністрування, які навчаються по магістерської програми за спеціальності “Державне управління” спеціалізації “Електронне урядування”.
   Метою виїзного заняття було ознайомлення з практичним досвідом м. Одеси з використанням та впровадженням організаційних технологій розвитку електронного урядування та електронної демократії та громадських проектів мобілізації людських ресурсів за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій.
   В семінарських заняттях прийняли участь фахівці департаменту інформації та зв’язків з громадськістю Одеської міської ради. Модератором зустрічі виступив Пігарєв Юрій Борисович, завідувач кафедри електронного управління та інформаційних систем інституту.
   Попов Володимир Леонідович, заступник директора департаменту інформації та зв’язків з громадськістю детально розповів про досвід запровадження організаційних технологій розвитку електронного урядування та електронної демократії в м. Одеса. Була надана стисла інформація про відповідні інформаційні ресурси. Особливу увагу було приділено проблемі захисту конфіденційної інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах, процесам отримання сертифікації та експертних висновків.
   Активну участь у обговорені взяли участь слухачі 3 курсу. Бузиновський Юрій Олегович (начальник відділу комп’ютеризації департаменту фінансів Вінницької міської ради) розповів про досвід м. Вінниця, а Кухарська Яна Олегівна (завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Очаківської міської ради Миколаївської області) доповіла про досвід у цьому секторі е-урядування та е-демократії у м. Очаків.
   Начальник управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в Одеській області Дятловський Володимир Васильович детальніше зупинився на організаційно-правових та методичних аспектах захисту державних інформаційних ресурсів, у тому числі у технологічній площині.
   Дуже цікаво виступив Дехтяр Володимир Олексійович (начальник відділу інженерно-технічного забезпечення та охорони праці департаменту охорони здоров’я Одеської міської ради). Він торкнувся важливої теми використання сучасних технологій у сфері охорони здоров’я.
    Досвідом запровадження технологій розвитку інформаційного суспільства у м. Херсон поділилася Деревич Марина Аврамівна (начальник відділу за зверненнями громадян Херсонської міської ради).
   Начальник відділу захисту інформації Державного підприємства “Морський торговельний порт “Чорноморськ” Константіновський Володимир Андрійович поділився власним досвідом у сфері захисту інформації та використанню ІТ-технології.
   Про досвід Вінницької області у запровадженні технологій розвитку інформаційного суспільства розповів Магдич Іван Юрійович (начальник відділу енергетичного менеджменту управління транспортної енергетики та зв’язку Департаменту житлово-комунального господарства Винницької обласної державної адміністрація).
   Про цікаві новації запроваджують у Херсонській області. Про ці родзинку розповів головний спеціаліст відділу видавничої діяльності, моніторингу ЗМІ та забезпечення роботи сайту ОДА управління інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації Тимощук Олег Володимирович.
   На прикінці занять відбувся обмін думками з тематики занять.
   Модератор Пігарєв Ю.Б. подякував усіх учасників занять та окремо висловив слова вдячності фахівцям департаменту інформації та зв’язків з громадськістю Одеської міської ради за допомогу у організації та проведення виїзних занять.

Фотогалерея додається.