Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно, День фізичної культури і спорту засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості.
   8 вересня 2018 року м. Одеса відзначала це спортивне свято. Центральною подією спортивного свята з нагоди Дня фізичної культури і спорту став традиційний забіг «Вгору по Потьомкінських сходах». Учасникам потрібно було подолати 192 сходинки (180 метрів) від Приморської вулиці до Приморського бульвару. Бігуни старші 50-ти років стартували із середини дистанції, а наймолодші – бігли два останні прольоти сходів – 50 метрів.
   Змагання відкривав Одеський міський голова Геннадій Труханов. У забігу взяли участь понад 550 прихильників здорового способу життя різного віку.
   У цілому, учасники змагалися в 10-ти вікових категоріях. Володимиру Барбашу, до речі, наймолодшому на цих змаганнях - 5 років, а найстарший – Роберт Папікян – 61 рік. Він, як і В. Барбаш, перемогли у своїй віковій групі. Абсолютно найкращий результат змагань показав Сергій Бородін - 26,01 секунди, а серед жінок - найкращий час у Кристини Кіняйкіної – 36,43.
   Наш інститут було представлено викладачем кафедри електронного урядування та інформаційних систем Маргаритою Нікітченко та студентом першого курсу факультету менеджменту та бізнес технологій Романом Нестеренком. М. Нікітченко посіла почесне друге місце в своїй віковій групі. Викладачі кафедри Леонід Масунов та Іван Діуца взяли активну участь в організації змагання і виступили в ролі суддів.

Фотогалерея додається.