Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   З 9 по 13 липня 2018 року делегація ОРІДУ НАДУ при Президентові України на чолі з директором Миколою Іжею відвідала з робочим візитом Школу мистецтв, англійської мови та драми Університету м. Лафборо (Велика Британія). Окрім керівника закладу до складу делегації увійшли: завідувач кафедри української та іноземних мов Наталя Колісніченко, професор кафедри гуманітарних та соціально-політичних наук Світлана Овчаренко та провідний фахівець відділу комунікацій Андрій Маєв.
   10 липня представники інституту зустрілися з віце-канцлером британського вишу професором Робертом Елісоном, який тепло привітав українську делегацію та відзначив важливість міжнародних академічних контактів. Зі свого боку Микола Іжа подякував за можливість відвідати Університет м. Лафборо та наголосив на готовності розвивати двосторонню співпрацю, яка була започаткована у 2016 році.
   Професор Найджел Вуд та його колеги Роберт Харланд, Джиліан Вайтлі та Антонія Лігуорі підготували насичену програму візиту, відповідно до якої українські фахівці мали можливість ознайомитися з інфраструктурою Університету Лафборо, відвідати експозицію сучасного мистецтва, аудиторії, майстерні та бібліотеку. Також представники інституту виступили з презентаціями у яких представили британським колегам як діяльність закладу в цілому, так і окремі напрями: міжнародне співробітництво, загальні тенденції управління в сфері культури в Україні та особливості лінгвістичної підготовки.
   11 липня членів української делегації було запрошено на зустріч з професором Філіпом Ліндлі та іншими науковцями, метою якої було обговорення подальшої співпраці та визначення шляхів фінансування спільних ініціатив. Сторони досягли попередньої згоди щодо участі у міжнародному проекті «Культурні мости», що реалізується за фінансової підтримки Британської ради, активізації академічних обмінів, методичної та організаційної підтримки з питання викладання англійської мови.
   Під час дослідницького семінару, що пройшов під головуванням координатора докторської програми Університету м. Лафборо Брайана Джарвіса, представники інституту дізналися про особливості проведення наукових досліджень та поспілкувалися з аспірантами британського закладу. Микола Іжа стисло розповів про систему підготовки науковців в Україні та запросив британських молодих вчених, які цікавляться управлінською проблематикою, відвідати Одесу з метою отримання практичних матеріалів для своїх досліджень.
   12 липня, відповідно до програми візиту, делегація відвідала філіал Університету у м. Лондон, де ознайомилася з його сучасною матеріально-технічною базою. Директор інституту дизайнерських інновацій Мікко Коріа розповів про діяльність свого підрозділу, наголосивши на ролі дизайну в сучасному світі.
   На завершальній зустрічі з організаторами візиту Микола Іжа від імені всієї делегації щиро подякував британським колегам за гостинність та надану можливість безпосередньо познайомитися з одним з провідних університетів Великої Британії. Зі свого боку професор Найджел Вуд висловив задоволення результатами візиту та наголосив на важливості продовження співпраці та реалізації досягнутих домовленостей. За підсумками візиту всі українські учасники отримали відповідні сертифікати.
   У вільний від роботи час представники інституту ознайомилися з культурною спадщиною Великої Британії, відвідали історичні пам’ятки у столиці країни м. Лондон та Батьківщину Вільяма Шекспіра м. Стретфорд-на-Ейвоні.

Фотогалерея додається.