Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   З 2 по 6 липня 2018 року керівник фінансового департаменту Університету Александру Іоан Куза (м. Ясси, Румунія) Габріела Черненко пройшла стажування в ОРІДУ НАДУ при Президентові України.
   Співробітник румунського вишу зустрілася з першим заступником директора ОРІДУ НАДУ при Президентові України, інституційним координатором програми «ERASMUS+» Миколою Поповим. Під час зустрічі стажер отримала інформацію про основні напрями діяльності вишу, факультети та спеціальності, міжнародне співробітництво. Микола Попов особливо наголосив на готовності закладу продовжити реалізацію академічної мобільності спільно з румунським університетом-партнером.
   Під час спілкування з головним бухгалтером – начальником відділу планування фінансів, бухгалтерського обліку і звітності Іриною Щасною п. Черненко ознайомилася з роботою відділу, джерелами наповнення бюджету, формами здійснення фінансових розрахунків тощо.
   Провідний фахівець відділу дистанційного навчання та інформатизації, секретар тендерного комітету інституту Віталій Насипаний надав румунському фахівцеві інформацію про систему тендерних закупівель в Україні та відповів на запитання, дотичні до цієї сфери.
   Декан факультету публічного управління та адміністрування Ігор Куспляк детально розповів про особливості навчального процесу на факультеті, нові спеціалізації, участь у міжнародних програмах.
   На зустрічі з деканом факультету менеджменту та бізнес-технологій, факультетським координатором програми «ERASMUS+» Юлією Євстюніною сторони обговорили питання подальшої участі представників інституту у програмах академічної мобільності. Студентка факультету Дар’я Сусліна, яка у лютому-червні 2018 року навчалася в Університеті Александру Іоан Куза, поділилася своїми враженнями від перебування у Румунії.
   Також стажер інституту ознайомилася з матеріально-технічною базою вишу, оглянула музейну експозицію, навчальні аудиторії, актову залу, відвідала центр дистанційного навчання та кафедру регіональної політики та публічного адміністрування. У вільний час Габріела Черненко ознайомилася з історією нашого міста, відвідала Музей сучасного мистецтва, а також Одеський національний академічний театр Опери та балету.
   Після завершення стажування, яке стало черговим практичним кроком виконання Договору між навчальними закладами - партнерами щодо реалізації програми «ERASMUS+» (Ключовий захід 1 - Мобільність для студентів та персоналу) представниця румунського університету щиро подякувала за надану можливість підвищити свою кваліфікацію. У свою чергу, провідний фахівець відділу комунікацій Наталія Нефьодова від імені керівництва інституту висловила сподівання на подальший розвиток співпраці з Університетом Александру Іоан Куза.

Фотогалерея додається.