Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   24 квітня 2018 року в Одеському літературному музеї пройшов культурно-просвітницький вечір румунської культури, організаторами якого виступили Одеська обласна Рада Миру та Генеральне консульство Румунії в Одесі. Гостями вечору стали відомі політики та громадські діячі, співробітники органів публічної влади, керівники іноземних дипломатичних місій, митці та журналісти. Від ОРІДУ НАДУ при Президентові України участь у заході взяли доцент кафедри глобалістики, європейської інтеграції та управління національною безпекою Іван Усатюк, головний спеціаліст відділу комунікацій Андрій Маєв, а також слухачі факультету публічного управління та адміністрування Христина Галайко, Мар’яна Кучерук, Маріана Фронтовська та Максим Мурижніков.
   З урочистими промовами до гостей звернулися Голова Одеської обласної Ради Миру Таміла Афанасьєва, Одеський міський голова Геннадій Труханов та Генеральний консул Румунії в Одесі Еміл Рапча.
   Концертна програма включала класичні твори у виконанні народного артиста України Анатолія Дуди, виступи солістів Одеської філармонії Олени Ріхтер та Андрія Прахта, а також викладача Одеської національної музичної академії ім. А. В. Нежданової Геннадія Кожухаря. Вірші румунських поетів виконала ведуча вечору, член Президії Одеської обласної Ради Миру, лауреат літературних премій Світлана Лукіна.
   Головною подією стало виконання Генеральним консулом Румунії в Одесі пісень румунських, українських та італійських авторів. Виступ голови дипломатичного представництва викликав бурхливі оплески аудиторії. Захід, під час якого голова дипломатичної місії виступив з сольною музичною програмою, відбувся в Україні вперше. Після завершення вечору представники інституту щиро подякували організаторам за запрошення на цікавий захід, що дозволив краще пізнати культуру Румунії.

Фотогалерея додається.