Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   06 березня 2018 року в інституті пройшов круглий стіл «Мультикультуралізм – основа стабільності та миру», організований спільно з Офіційним Представництвом Бакинського Міжнародного Центру Мультикультуралізму по Молдові, Україні, Румунії, Угорщині та Болгарії.
   У заході взяли участь директор інституту Микола Іжа, директор Офіційного Представництва Бакинського Міжнародного Центру Мультикультуралізму Аурелія Григоріу, Голова Об’єднаного конгресу азербайджанців України Ровшан Тагієв, співробітники Посольства Азербайджану в Україні Ельман Багіров та Тебріз Гараєв, представники азербайджанської діаспори в Одесі, а також слухачі та студенти інституту.
   На початку круглого столу директор вишу Микола Іжа привітав аудиторію, підкресливши актуальність теми заходу прикладом Одеської області як регіону, де мирно співіснують більше ста національностей. У свою чергу, ініціатор та співорганізатор круглого столу Аурелія Грігоріу подякувала керівництву інституту за гостинний прийом та висловила задоволення розвитком двосторонньої співпраці, започаткованої у вересні 2017 року. Доповідач представила основні напрями діяльності Бакинського Міжнародного Центру Мультикультуралізму і детально зупинилася на особливостях азербайджанської моделі мультикультуралізму, успішна реалізація якої обумовлена виваженою державною політикою.
   Також у ході круглого столу виступили Голова Об’єднаного конгресу азербайджанців України Ровшан Тагієв, радник Посольства Азербайджану в Україні Ельман Багіров і представник діаспори Намік Талібов.
   Випускник ОРІДУ НАДУ при Президентові України Максим Імерідзе представив свій досвід участі у зимовій школі мультикультуралізму «Діалог цивілізацій: нові виклики», що пройшла в Азербайджані у лютому 2018 року.
   Окрему увагу було приділено трагічному епізоду збройного конфлікту у Нагорному Карабасі, що стався 26 лютого 1992 року, коли під час штурму м. Ходжали було вбито кілька сотень мирних мешканців. Аудиторії було продемонстровано документальний фільм «Справедливість Ходжали», відзнятий фондом Гейдара Алієва. Усі присутні вшанували пам'ять невинних жертв хвилиною мовчання.
   Підбиваючи підсумки круглого столу, Микола Іжа ще раз наголосив на важливості толерантності, порозуміння та мирного співіснування між народами, які великою мірою залежать від ефективної регіональної політики держави. Усі сторони висловили сподівання на продовження співпраці та проведення спільних заходів у майбутньому.

Фотогалерея додається.