Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   З 23 по 27 січня 2018 року в Одеському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України проходив німецько-український студентський семінар «Україна: конфлікти, криза та реформи». Захід проводився спільно з Берлінською школою економіки і права (ФРН) за участі слухачів та студентів українського вишу та німецького навчального закладу-партнеру.
   Відкрив семінар керівник німецької делегації професор Остен Баллер, який висловив подяку за гостинний прийом та надану можливість провести спільний захід на базі інституту. З боку ОРІДУ НАДУ з вітальною промовою до аудиторії звернулася доцент кафедри державознавства і права Єлизавета Львова, яка привітала німецьких гостей та наголосила на важливості встановлення професійних контактів між студентами партнерських закладів. Також головний спеціаліст відділу комунікацій інституту Андрій Маєв передав учасникам семінару привітання від директора закладу професора Миколи Іжі й побажав плідної та результативної роботи.
   Під час семінару, робочою мовою якого була англійська, учасники презентували доповіді та брали участь у дискусіях з широкого кола актуальних питань, серед яких: забезпечення свободи слова, децентралізація, боротьба з корупцією, фінансування політичних партій, тощо.
   В рамках візиту представники німецького закладу дізналися про історію створення та основні напрями діяльності вишу, оглянули музейну експозицію, аудиторії й актову залу, відвідали кафедру регіональної політики та публічного адміністрування і центр дистанційного навчання.
   За сприяння декана факультету менеджменту та бізнес-технологій Юлії Євстюніної для всіх учасників семінару було організовано екскурсію до Морського торговельного порту «Южний», під час якої вони ознайомилися з діяльністю цього підприємства.
   Окрім навчальних заходів, українські та німецькі студенти разом відвідали Одеський національний академічний театр опери та балету, а також провели квест, завдяки якому іноземні гості дізналися про історію та визначні місця Одеси.
   27 січня під час урочистого закриття семінару представники німецького та українського вишів відзначили вдалу та взаємовигідну роботу під час заходу та висловили сподівання на подальший розвиток співпраці. Усі учасники отримали відповідні сертифікати.

Фотогалерея додається.