Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   23 червня 2017 року у приміщенні Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулася підсумкова робоча нарада членів Одеської регіональної групи програми EGAР “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади”. Нарада була присвячена обговоренню роботи Одеського центру інновацій в електронному урядуванні, створеному за підтримки Фонду Східної Європи в рамках програми EGAP “Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади”.
   Одеський центр інновацій в електронному урядуванні створено на базі лабораторій “Інноваційні технології в електронному врядуванні” Одеської Національної академії зв’язку ім. О.С. Попова та Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.
   Перший заступник директора інституту ОРІДУ НАДУ при Президентові України Попов М.П. привітав учасників робочої наради та підкреслив важливість якісного виконання робіт за навчальної компоненти програми EGAP.
   Координатор другої компоненти “Розбудова потенціалу” програми EGAP Семенченко А.І. зупинився на роботі центрів у м. Луцьк та м. Вінниця, які діють на основі єдиного навчального комплексу «Лабораторія інноваційних технологій електронного врядування», в межах програми EGAP. Він проінформував про старт другого відбору тренерів для проведення навчань з питань е-урядування та е- демократії. Наступна група тренерів буде готуватися в липні 2017 року. Реєстрація до 3 липня2017 року. Семенченко А.І. звернув увагу на необхідність створення в Одесі в рамках проекту експертного співтовариства та призначення координатора. Акцентував на тому, що в 11 липня в Одесі планується проведення обговорення проекту Закону України про внесення змін і доповнень до Закону України “Про національну програму інформатизації”.
   Пігарєв Ю.Б., науковий керівник лабораторії «Інноваційні технології в електронному врядуванні» єдиного навчального комплексу «Лабораторія інноваційних технологій електронного врядування» в межах програми EGAP, завідувач кафедри інформаційних технологій та систем управління Одеського інституту державного управління Національної академії при Президентові України звітував про роботу навчально-наукової лабораторії “Інноваційні технології в електронному врядуванні” (презентація доповіді). Доповідач зупинився на основних напрямках діяльності лабораторії, а саме: участь в роботі міжвідомчої робочої групи з питань розвитку електронного урядування та реалізації спільного проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» в Одеській області» (EGAP); підготовка наукових та науково-педагогічних кадрів, слухачів та студентів (спеціальності: публічне управління та адміністрування, державне управління, менеджмент); вступні іспити (публічне управління та адміністрування, менеджмент (магістратура); самостійна робота наукових та науково-педагогічних кадрів, слухачів та студентів; підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, представників бізнес спільнот та інститутів громадянського суспільства; проведення науково-практичних конференцій та семінарів, у тому числі у режимі відеоконференції; зовнішнє тестування для проведення конкурсу на державну службу тощо.
   Про роботу лабораторії “Інноваційні технології в електронному врядуванні” Одеської Національної академії зв’язку ім. О.С. Попова доповів керівник центру інноваційних технологій, сертифікації та працевлаштування Гапанович Я.В. Він зупинився на організації та проведені 1-ого етапу міжрегіонального конкурсу стартапів «Розумні регіон, місто та навчальний заклад задля життя і розвитку громади» в межах програми EGAP, співпраці з КП “Агентство програм розвитку м. Одеси” Одеської міської ради в межах проекту Екологічний парк тощо.
   Жваво пройшли обговорення проблемних питань та плану освітніх заходів щодо реалізації спільного проекту «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» в Одеській області на 2017 рік.
Фотогалерея додається.