Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   11 липня 2017 року в Одеському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України відбулося засідання міжрегіональної наради експертів, присвячена обговоренню проекту Закону України «Про зміни до Закону України «Про Національну програму інформатизації».
   У роботі засідання прийняли участь А.І.Семенченко, директор інституту вищих керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України, координатор 2 компоненти «Розбудова потенціалу» програми EGAP; В.О.Бакал, начальник управління Державного агентства з питань електронного урядування України; О. Бурба член робочої групи з розробки проекту змін Закону України «Про зміни до Закону України «Про Національну програму інформатизації»; К. Патрашку начальник відділу координації адміністративних послуг та інформатизації Одеської обласною державної адміністрації; В. Попов – заступник директора департаменту Інформатизації та зв’язків з громадськістю Одеської міської ради; Ф.П. Комаревич начальник відділу інформаційних технологій апарату Херсонської обласною державної адміністрації; А.М. Демещик заступник директора КП «Одеський обласний інформаційно-аналітичний центр»; І.А. Рубан, віце-президент Громадської спілки «Електрона Одещина»; М.П. Попов, перший заступник директора ОРІДУ НАДУ при президентові України; Попов С.А заступник директора з наукової роботи ОРІДУ НАДУ при президентові України; Ю.Б. Пігарєв завідувач кафедри інформаційних технологій та систем управління ОРІДУ НАДУ при президентові України, науковий керівник лабораторії «Інноваційних технології в електронному врядуванні» єдиного навчального комплексу «Лабораторія інноваційних технологій електронного врядування» в межах програми EGAP; Я.В. Гапанович керівник центру інноваційних технологій, сертифікації та працевлаштування Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова; викладачі Одеської Національної академії зв’язку ім. О.С. Попова та Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.
   А.І. Семенченко представив учасників наради, охарактеризував сучасний стан реалізації розглянутого закону. Зупинився на концептуальних засадах електронного урядування. Акцентував питання про методологію оцінювання Генеральним замовником результативності виконання національної програми інформатизації (НПІ). В.О. Бакал доповів про зміни до Закону України «Про Національну програму інформатизації», зупинився на необхідності та актуальності даної зустрічі, яка допоможе спільно виробити пропозиції. Зробив акцент на спільній роботі на результат. В. О. Бурба зупинився на питаннях законодавства України в сфері національної програми інформатизації та зміни до нього. Окреслив основні передумови розробки змін. Зупинився на структурі Національної програми інформатизації (НПІ), акцент був зроблений на концепції Національної програми інформатизації. Представлена сутність інформатизації та головна мета НПІ. Розширено та конкретизовано перелік суб’єктів НПІ, розширено функції державних органів у реалізації НПІ. Пропонується внести зміни до порядку формування, виконання НПІ (презентація). І.А. Рубан зупинився на критеріях ефективності реалізації НПІ, плановості, фінансового забезпечення. Запропоновано розгляд організації життєвого циклу проекту. Запропонував роботу інформаційної системи розглядати : концепція – план реалізації – життєвий цикл. Було запропоновано розглянути питання про динамічність інформаційної системи. А.М. Демещик зупинився на питаннях координації та взаємодії суб’єктів НПІ на Національному та регіональному рівнях. Я.В. Гапанович проаналізував недоліки існуючого механізму реалізації Національної програми інформатизації та запропонував внести зміни до понятійно-категоріального апарату. Вказав на не системність законодавчої бази. Запропонував доповнення і уточнення понять. Крім того запропоновано використання поняття як ринок інформатизації (презентація). І. С.Куспляк, в.о. декана факультету державного управління, доцент кафедри інформаційних технологій та систем управління ОРІДУ НАДУ при президентові України, акцентував увагу на організацію контролю реалізації Національної програми інформатизації і функції Генерального замовника Національної програми інформатизації. Ю.Б. Пігарєв надав пропозиції щодо включення до НПІ проблематики електронного урядування та розвитку інформаційного суспільства. Запропоновано до НПІ крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, установ, організацій, що утримуються за рахунок бюджетних коштів включити об’єднанні територіальні громади. Звернув увагу що деякі терміни (основні) використовуються в різних словосполученнях. Запропонував відповідні корегування статей проекту Закону України згідно внесення поправок до статті 1 (Основні терміни та визначення), а саме: ІКТ – інформаційно-комунікаційні технології, ЕКМ – Електронні комунікаційні мережі та ІКІ – інформаційно-комунікаційна інфраструктура (презентація).
   А.І. Семенченко надав високу оцінку роботі робочої групи міжрегіональної наради експертів щодо обговорення проекту Закону України «Про зміни до Закону України «Про Національну програму інформатизації». Він запевнив, що всі подані пропозиції будуть розглянуті та враховані. Подякував за професійний і якісний підхід до підготовки пропозицій та організації заходу.
Фотогалерея додається.