Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   З 12 по 22 липня 2017 року провідний фахівець сектору організаційної та виховної роботи інституту Н.А. Нефьодова виступила координатором міжнародного соціального проекту «Діти просять миру», який реалізовано в м. Батумі (Грузія). Мета проекту - організація спільних заходів між дітьми з України та дружніх країн, оздоровлення та відпочинок для дітей, чиї батьки є учасниками бойових дій в зоні АТО, дітей-переселенців з Криму та районів проведення антитерористичних операцій та талановитих дітей волонтерів, які дбають про українських захисників.
   Соціальний проект «Діти просять миру» (організатор проекту громадська спілка «Промінь Україна» Дмитра Банаха) реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Світового Конґресу Українців Молодіжних Організацій, депутата Верховної Ради України Дмитра Лубінця. Слід зазначии, що для реалізації проекту долучилися Міністерство освіти, культури, молоді і спорту Аджарської АР, Державна служба у справах ветеранів Грузії, Благодійний фонд «Аліло 2015», будівельна компанія ОRBI GROUP та випускниці інституту Гричулевич Лілія та Яковчук Аліна.
   Завдяки злагодженій роботі всіх організаторів для дітей було підготовлено насичену культурно-пізнавальну і розважальну програму. Розпочалось знайомство з Грузією з розповіді про історію, культуру, традиції, писемність, символіку, а вже на другий день діти поринули в атмосферу контрастного Батумі, де у супроводі гіда подивилися площу П’яцца і вулички старого міста, площу Європи і статую Медеї, театр і фонтан Нептун, морський порт, вежу-алфавіт, старий маяк, пам’ятники Лесі Українці та Тарасу Шевченку. Особливе враження отримали від Батумської нічної набережної і співаючих фонтанів!
   Програма наступних днів була не менш насиченою: Батумський технологічний музей братів Нобель, Батумський археологічний музей, Державний музей мистецтва Аджарії, а також унікальний приватний Музей народного промислу і побуту Аджарії Кемала Турманідзе, музей під відкритим небом «Грузія в мініатюрі» та Парк музичних скульптур біля Black Sea Arena. Подорожуючи Аджарією діти побували на водоспаді Махунцеті та прогулялись історичним мостом «цариці Тамари»! На запрошення керівників Батумського державного ансамблю, відвідали репетицію ансамблю і майстер-клас по грузинським танцям.
   Дуже зворушливою була зустріч з українською діаспорою в Батумі: українські і грузинські танці та пісні, подарунки і щирі побажання миру всім дітям світу, - це та багато іншого чекало на учасників проекту в «Будинку дружби» в Батумі. Зі щирими побажаннями миру діти дарували своїм новим грузинським друзям власноруч зроблені «Янголи миру», одним із яких розчулили до сліз першу леді Аджарії - Софію Бакурідзе!
   Емоційною і довгоочікуваною була зустріч з першою леді України Мариною Порошенко, яка зустрілась з дітьми у Батумському дельфінарії! На завершення зустрічі відбулась спільна прогулянка по Батумському бульвару, де діти разом з пані Мариною Порошенко та Софією Бакурідзе поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Фотогалерея додається.