Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   07 червня 2017 року у приміщені Одеської обласної державної адміністрації відбулось засідання міжвідомчої групи з питань розвитку електронного урядування та реалізації спільного проекту "Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади" в Одеській області В роботі міжвідомчої групи взяв участь завідувач кафедри інформаційних технологій та систем управління Ю. Пігарєв. В ході обговорення питань були розглянути пропозиції щодо реалізації проекту. Зокрема, щодо реалізації компоненти 2 “Підвищення спроможності представників влади та громадськості у використанні інструментів електронного урядування та електронної демократії” використати можливості Одеського центру інновацій в електронному урядуванні, створений на базі навчально-науковій лабораторії “Інноваційні технології в електронному врядуванні” ОРІДУ НАДУ при Президентові України та лабораторії інноваційних технологій електронного врядування Одеської національної академії зв’язку ім. О.С. Попова.
   Навчально-наукова лабораторія “Інноваційні технології в електронному врядуванні” ОРІДУ НАДУ при Президентові України створена на базі кафедри інформаційних технологій та систем управління з метою впровадження технологій е-урядування та забезпечення умов для розвитку е-демократії. Основними задачами діяльності Лабораторії є підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації публічних службовців, слухачів та студентів, суб’єктів громадськості на базі сучасних освітніх та інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), модернізація змістовної складової навчання тих, хто навчається, у сфері е-урядування та е-демократії, удосконалення навчально-методичного забезпечення спеціалізації “Електронне урядування” спеціальності “Публічне управління та адміністрування”, проведення навчально-наукових досліджень у сфері е-управління, створення технологічного та методологічного інструментарію для підвищення ефективності навчання та впровадження результатів навчально-наукових досліджень в органи публічного управління та навчальний процес інституту. Лабораторія “Інноваційні технології в електронному врядуванні” входить до складу Одеського центру інновацій в е-урядуванні.
   З метою оприлюднення результатів роботи центру та підтримки віртуального майданчику щодо ведення дискусій, обговорення, консультування, стрічок новин, оголошень, розклад занять тощо розроблено Інтернет-ресурс за адресою: center.odessa.ua.
   За невеликий час для слухачів та студентів інституту були проведені в режимі відеоконференції наступні комунікативні заходи: “Аналіз результатів виконання програми цифрового перетворення Одеської області” (спільно з Google Україна), “Що таке Інтернет речей і чому це важливо ?” (спільно з Південноукраїнським національним університетом імені К.Д. Ушинського), “Стійкість до антибіотіків” (спільно з Google Україна у рамках заходів ВОЗ). 17 травня в рамках святкування Всесвітнього дня телекомунікацій та інформаційного суспільства відбулася Інтернет-конференція та науково-практична конференція “Інформаційне суспільство та сталий розвиток” в яких взяли участь слухачі та студенти ОРІДУ НАДУ при Президентові України та студенти навчально-наукового інституту проблем інформаційного суспільства Одеської Національної академії зв’язку ім. О.С. Попова.
   Науково-педагогічні працівники Одеського Національної академії зв’язку ім. О.С. Попова та ОРІДУ НАДУ при Президентові України брали участь у відкритті Вінницького та Волинського центрів інновацій в е-урядуванні та міжнародній науково-практичній конференції «Сутність та перспективи впровадження електронної демократії в Україні» (Вінницький національний технічний університет) в режимі відеоконференцій. У рамках школи е-урядування для викладачів вищих навчальних закладів міста Луцьк було проведено семінар “Відкриті та великі дані”, а для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей в рамках підвищення кваліфікації - триденний короткостроковий тематичний семінар за темою: «Технології електронного урядування».