Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




В Україні стартував проект «Прозорість і підзвітність у державному адмініструванні та послугах» (TAPAS) (www.tapas.org.ua), який має підтримати, вдосконалити і забезпечити розвиток систем електронного врядування і забезпечується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та урядом Великої Британії. Ця підтримка має на меті імплементацію видимих та успішних реформ в державному управлінні та послугах для знищення корупції в таких ключових сферах як електронні державні закупівлі, відкриті дані та електронні сервіси.
Один з компонентів проекту «Відкриті дані» займатиметься підвищенням доступності та якості відкритих даних в Україні. Для цього планується створення Національної мережі тренерів з відкритих даних. Метою створення мережі тренерів є розвиток відкритих даних на місцевому рівні та підготовка фахівців, які будуть проводити тренінги з відкриття даних для місцевих органів влади та фактично стануть агентами змін у галузі відкриття даних у регіонах. Тренінг проходить у рамках даної компоненти проекту TAPAS у партнерстві з громадською організацією «Агенція журналістики даних» (Texty.org.ua).
Першим етапом розбудови Національної мережі тренерів з відкритих даних став чотириденний навчальний курс для майбутніх тренерів з відкритих даних, який відбувся у місті Київ в період з 27 лютого до 02 березня 2017 року. Перед початком тренінгу було отримали 160 аплікаційних форм, з яких відібрали 7 найкращих кандидатів. До складу найкращих кандидатів увійшов завідувач кафедри інформаційних технологій та систем управління Пігарєв Ю.Б. Протягом чотирьох днів вони брали участь у семінарах щодо підходів та інструментів у роботі з відкритими даними, методології проведення тренінгів та новітніх методів навчання дорослих, а також навичок налагодження комунікації з органами державної влади. За результатами успішного проходження навчання учасники програми мають провести 7-8 навчальних заходів та консультацій для органів місцевої влади за фінансування проекту TAPAS.
Фотогалерея додається.