Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




В рамках семінару проведено низку занять, а саме:
- тематичні зустрічі: «Стратегія сталого розвитку «Україна – 2020»: реалізація децентралізації з урахуванням досвіду ЄС», «Проектний підхід до формування місцевих бюджетів в умовах сучасних реформ», «Проекти міжнародної технічної допомоги», «Стратегічне планування в органах публічної влади в контексті сучасних соціально-економічних реформ»;
- «круглі столи»: «Особливості стратегування на місцевому рівні», «Механізми узгодження державної та місцевих стратегій розвитку. Механізми взаємодії органів державної виконавчої влади з органами місцевого самоврядування в сучасних умовах», «Участь громадськості у формуванні та реалізації стратегії місцевого розвитку», «Стратегічне планування розвитку територіальної громади в умовах децентралізації», «Нормативне регулювання державно-приватного партнерства», «Проектний менеджмент в стратегічному управлінні на прикладі діяльності Чорноморської міської ради Одеської області»;
- лекція: «Стратегічний та проектний підхід в управлінні місцевим розвитком».
З метою практичного спрямування роботи семінару до участі в навчальному процесі були запрошені: Бондарук Віктор Іванович - консультант Центру сприяння розвитку міст при Одеському відділенні Асоціації міст України, Осипов Володимир Миколайович - старший науковий співробітник Інституту проблем ринку та економічно-екологічних досліджень Національної академії наук України, доктор економічних наук, професор, Запорожченко Людмила Сергіївна – радник Чорноморського міського голови Одеської області та ін.
У зв’язку з реформуванням органів публічної влади, зокрема децентралізацією, у посадовців, що займають високі керівні посади виникає необхідність обмінятися практичним досвідом з колегами із різних регіонів та куточків України. Тому в рамках семінару 22 лютого 2017 року слухачам була надана можливість відвідати селище Доброслав Лиманського району Одеської області, щоб наочно побачити, яких результатів можна досягнути, якщо керманичем селища є справжній лідер, Прокопечко Людмила Ярославівна, яка вдало реалізує стратегічний підхід в управлінні розвитком Доброслава, що дозволило в рази збільшити інвестицій у місцевий бюджет.
Також у виїзному семінарі-практикумі були задіяні такі викладачі ОРІДУ НАДУ при Президентові України як Давтян С.Г., Крупник А.С., Піроженко Н.В., Саханєнко С.Є., більшість з яких практики, що беруть активну участь у створенні територіальних громад та підготовці стратегічних планів діяльності органів публічної влади щодо розвитку територій.
Під час виїзного семінару усім присутнім було продемонстровано презентації, у яких висвітлювалися основні досягнення нового керівництва Доброславської селищної ради Лиманського району Одеської області.
Слухачі високо оцінили рівень організації семінару та роботи професорсько-викладацького складу, що відобразилося у книзі відгуків та пропозицій відділу організації семінарів за державним замовлення управління ПКК (начальник Привалова Н.В.):

«…Щиро дякуємо відділу організації семінарів за державним замовленням та всьому викладацькому складу. Завдяки вашій команді – ми, слухачі, отримали знання щодо ролі стратегічного та проектного менеджменту у загальній системі управління.
Впевнені, що зможемо здійснювати заходи та розробляти проекти розвитку територій із урахуванням їх індивідуальних особливостей! Успіху!Натхнення!»

заступник голови Первомайської районної державної
адміністрації Миколаївської області, староста групи
В.М. Рябченко


За результатами навчання було проведено підсумкове тестування.
Всі слухачі семінару успішно склали тест.
Під час підведення підсумків семінару слухачі отримали сертифікати державного зразка.
З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі.
Фотогалерея додається.