Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




16 лютого 2017 року відбулася відеоконференція між Одеським регіональним інститутом державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (ОРІДУ) та Школою мистецтв, англійської мови та драми Університету Лафборо, (Велика Британія) на тему «Розвиток академічної співпраці в сфері культурної та соціальної політики». Робочою мовою відеоконференції була англійська.
Участь у заході взяли: директор інституту М.М. Іжа, декан факультету державного управління Е.В. Мамонтова, професор кафедри філософських та соціально-політичних наук С.В. Овчаренко, завідувач кафедри української та іноземних мов Н.М. Колісніченко, завідувач сектору міжнародних зв’язків А.П. Маєв, а також науково-педагогічні працівники: Л.Н. Курносенко, А.І. Літвак та Н.В. Сокур. Університет Лафборо представляли: викладач візуальних комунікацій професор Роберт Харленд, викладач літератури, координатор міжнародної діяльності професор Найджел Вуд та науковий співробітник д-р Антоніа Лігуорі.
На початку відеоконференції з вітальними словами до аудиторії звернулися директор ОРІДУ М.М. Іжа та професор Роберт Харленд. У своїй промові М.М. Іжа подякував керівництву британського навчального закладу за підтримку ініціативи щодо налагодження співпраці, підкреслив велике значення професійних контактів з іноземними університетами в контексті поступової інтеграції українських ВНЗ до європейського освітнього простору та запросив делегацію закладу-партнера відвідати Одесу і безпосередньо познайомитися з діяльністю інституту. Зі свого боку професор Харленд тепло привітав українську аудиторію, висловив сподівання на успішне проведення відеоконференції та започаткування довготривалого співробітництва.
Відповідно по програми відеоконференції, А.П. Маєв познайомив британських колег з основними напрямами діяльності ОРІДУ, а професор Найджел Вуд презентував українській аудиторії свою освітню установу. Після цього професор С.В. Овчаренко розповіла про магістерську програму «Політика та управління в сфері культури» та діяльність кафедри філософських та соціально-політичних наук. Н.М. Колісніченко презентувала роботу кафедри української та іноземних мов, а також свій особистий досвід співпраці з британськими партнерами у міжнародних проектах.
Також сторони стисло обговорили напрямки подальшої співпраці, зокрема, можливість спільної участі у міжнародних проектах у сфері культури та освіти, обміни викладачами та студентами, проведення літніх шкіл за участю науковців обох закладів.
Підводячи підсумки, представники обох сторін подякували один одному за корисну інформацію та висловили сподівання на подальший розвиток співробітництва та реалізацію конкретних взаємовигідних заходів у 2017 році.
Фотогалерея додається.