Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   Першим питанням семінару був виступ гості з Харкова (Харківський регіональний інститут державного управління) - Т. Л. Дорош - на тему: "Державне управління музичною освітою в контексті гуманізації суспільства. У виступі йшлося про те, що процеси глобалізації та світової фінансово-економічної кризи поставили перед багатьма країнами світу питання модернізації не лише економіки, а також і проведення реформ у культурній сфері. Культура як складно організована система духовної діяльності людини і суспільства містить унікальні можливості для забезпечення прогресу в усіх сферах розвитку соціуму в цілому і кожної особистості зокрема. При цьому музична освіта є значущим феноменом культури, адже вона сприяє розвитку творчих здібностей людини, розширює її світогляд. Виходячи із зазначеного, в сьогоднішньому суспільстві об'єктивно зростають роль і значення усіх компонентів культурної політики, які стосуються розвитку музичної освіти і державного управління нею. Оновлення системи державного управління музичною освітою передбачає зміну істотних властивостей її елементів, відносин між ними, а також появу нових інтеграційних якостей. Таким чином, розвиток музичної освіти безпосередньо пов'язаний з якісними змінами в побудові й функціонуванні окремих підсистем державного управління: організаційної, правової, фінансової тощо.
   Другим питанням був виступ доцента Ю.О. Овчаренка про результати роботи над дисертаційним дослідженням "Механізми державного управління інтеграцією України в міжнародні структури колективної безпеки". Доцент Ю.О. Овчаренко доповів про свої дослідження в теорії та історії питання, поділився міркуваннями про сучасний досвід міжнародної інтеграції. Прозвучали цікаві, слушні думки щодо створення і функціонування різноманітних воєнно-політичних союзів країн світу.
   В семінарі взяли активну участь викладачі кафедри філософських та соціально-політичних наук ОРІДУ, а також професор кафедри державного управління Л.Л. Приходченко, доцент Харківського регіонального інституту державного управління В.В. Діуліна.