Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   21 листопада 2017 року в інституті з робочим візитом перебувала делегація Німецького університету адміністративних наук м. Шпайєр (НУАН). До складу делегації входили професори Андреас Кнорр, Крістіан Кох та Кай Массер, а також науковий співробітник закладу Клаудіа Хіпп.
   Німецькі науковці зустрілися з першим заступником директора ОРІДУ НАДУ при Президентові України Миколою Поповим, який щиро привітав гостей інституту та відзначив успішне співробітництво між закладами, що триває з 2009 року. У свою чергу керівник німецької делегації професор Андреас Кнорр подякував за можливість в черговий раз відвідати Одесу та висловив задоволення результатами двосторонньої співпраці, завдяки якій аспіранти інституту щороку запрошуються на стажування у Шпайєрі.
   Також, відповідно до програми візиту, представники НУАН виступили з лекціями на теми: «Від Кіото до Парижа – багато галасу з нічого» (проф. А. Кнорр), «Управління метрополіями – європейські принципи та деякі приклади» (проф. К. Кох) та «Розвиток центрів надання адміністративних послуг і підтримка вимушених переселенців» (д-р К. Массер) для аспірантів, слухачів та студентів, які володіють англійською мовою. Після доповідей-презентацій аудиторії була запропонована інтерактивна гра «Маршмеллоу челендж», що розвиває навички роботи в команді. Українські учасники щиро подякували гостям за цікаві виступи, можливість отримати новий досвід та висловили сподівання на нові зустрічі.
   Представники німецького закладу-партнеру мали можливість познайомитися та поспілкуватися з аспіранткою кафедри економічної та фінансової політики Наталією Розмаріциною, яка отримала запрошення на наукове стажування у Шпайєрі у грудні 2017 року. Також під час робочої зустрічі у відділі комунікацій було узгоджено подальші кроки щодо розвитку двосторонньої академічної співпраці у 2018 році.
Фотогалерея додається.