Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   У Всеукраїнській науково-практичній конференції «Реформування публічного управління: теорія, практика, міжнародний досвід», що пройшла на базі інституту 27 жовтня 2017 року, взяли участь представники іноземних партнерів навчального закладу.
   Академія публічного управління Республіки Молдова (м. Кишинів) була представлена делегацією, до складу якої входили: ректор Олег Балан, проректор з наукової роботи Аурел Симботяну та старший викладач кафедри адміністративних наук Сергій Паліхович. Професор Олег Балан звернувся з вітальним словом до учасників конференції, доцент Аурел Симботяну виступив на панельній дискусії з доповіддю «Стратегічні засади реформи публічного управління Республіки Молдова».
   Вперше ОРІДУ НАДУ при Президентові України відвідав представник Університету прикладних наук державного управління, поліції та права землі Мекленбург–Передня Померанія (м. Гюстров, ФРН) професор Хольгер Франке. 26 жовтня проф. Франке обговорив шляхи подальшої співпраці між закладами з першим заступником директора інституту М. П. Поповим та провів тематичну зустріч зі слухачами та аспірантами на тему «Соціально-політична обстановка у ФРН у контексті парламентських виборів». 27 жовтня проф. Франке привітав учасників наукової конференції від імені керівництва німецького університету та представив на панельній дискусії доповідь на тему «Підготовка державних службовців Німеччини на прикладі федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія».
   Широко були представлені на науково-комунікативному заході румунські виші: Університет «Ніжній Дунай» у м. Галац (д-р Валентина Корня), Факультет філософії та соціально-політичних наук Університету Александру Іоан Куза у м. Ясси (д-р Георге-Іліє Фарте та д-р Богдан Штефанакі), Факультет економіки та бізнес-адміністрування цього ж університету (д-р Ірина-Теодора Манолеску). Румунські науковці виступили з доповідями на секційних засіданнях конференції та мали можливість поспілкуватися з професійних питань зі своїми українськими колегами.
   Окрім участі у конференції для іноземних гостей було організовано екскурсію по інституту, під час якої вони оглянули музейну експозицію, навчальні аудиторії, актову залу та поспілкувалися з викладачами кафедри регіональної політики та публічного адміністрування.
Фотогалерея додається.