Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)

    13(25) вересня 1829 року за поданням графа Воронцова імператор Микола I видав наказ, який дозволив започаткувати в Одесі Міську публічну бiблiотеку, з якої і розпочалася історія сучасної Одеської національної наукової бібліотеки ім. М. Горького.    Ще підходячи до її будівлі, яка була побудована 1907 р. під керівництвом архітектора Ф.П. Нестурх, ми були зачаровані одним з кращих витворів архітектури в місті, в країні, а можливо й Європі, в якому знаходяться унікальні книжкові фонди, які налічують близько 5 мільйонів документів.
   Завдяки співпраці керівництва факультету державного управління Одеського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України та керівництва бібліотеки була проведена працівниками останньої для нас оглядова екскурсію у її відділах, читальній залі та музеї рідкісних книг, ознайомлено з історичними фактами заснування бібліотеки, її становлення та розвитку, а також надано поради щодо порядку користування її фондами.
   Висловлюємо щиру подяку керівництву факультету та керівництву бібліотеки, за організацію та проведення змістовної екскурсії, з якої слухачі почерпнули багато корисної та цікавої інформації.



Фотогалерея додається.