Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


25 березня 2021 року директор інституту М.М. Іжа взяв участь у засіданні Ради ректорів закладів вищої освіти Одеського регіону на базі Національного університету «Одеська морська академія».

Відповідно до порядку денного було розглянуто наступні питання:

1. Про Стратегію розвитку Одеської області на 2021-2027 рр. та участь закладів вищої освіти Одеського регіону в її реалізації
2. Про результати порівняльного аналізу підсумків роботи закладів вищої освіти Одеського регіону за 2016-2020 роки
3. Про план роботи Ради ректорів ЗВО Одеського регіону на 2021 рік

Також відбулась презентація Агенції регіонального розвитку Одеської області.
На початку свого виступу С.Р. Гриневецький познайомив усіх присутніх зі своїми заступниками та з напрямами їх діяльності. З увагою та зацікавленістю учасники засідання Ради ректорів ознайомились із викликами, які стоять перед Одеською областю та з проєктами, які впроваджує керівництво облдержадміністрації для їх подолання. С.Р. Гриневецький повідомив, що найближчим часом буде відтворено науково-технічну раду при облдержадміністрації, яка буде займатись науково-експертним супроводженням реалізації вищезазначених проектів. У кінці доповіді С.Р. Гриневецький проінформував присутніх з приводу ситуації навколо COVID-19. А також попередив, що пік захворюваності очікується у квітні 2021 року. Звернув увагу присутніх на жорстке дотримання карантинних умов усіх закладів освіти та виконання рішення вимог комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Увагу присутніх було привернуто до складнощів з наповнення бюджету та його структури в умовах COVID-19.
С.Р. Гриневецький надав відповіді на всі питання, у тому числі висловив свій прогноз стосовно оптимізації закладів вищої освіти в Одеському регіоні та в Україні в цілому.
При обговоренні другого питання порядку денного С.Р. Гриневецький порадив ректорам активніше проводити профорієнтаційну роботу в містах, районах, об'єднаних територіальних громадах та місцевих громадах Одеської області, використовувати для цього усі можливі ЗМІ регіону.
Члени Ради ректорів активно обговорювали проекти та приймали рішення порядку денного засідання.
За пропозицією голови Ради ректорів С.М. Степаненко наступне засідання буде присвячено цифровізації та діджиталізації Одеської області та закладів вищої освіти. С.Р. Гриневецький надав доручення заступнику А.О.Бондар взяти участь у засіданні та запросити до участі одного із заступників Міністра Міністерства цифрової трансформації України.

Фотогалерея