Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Зустріч з представниками театру «Опера во благо» у рамках спільного освітнього проекту-лекторію інституту та бібліотеки № 1 ім. Е. Багрицького «Відверті розмови за чашкою кави»


У читальній залі бібліотеки інституту в рамках проекту «Відверті розмови за чашкою кави» студенти, викладачі та співробітники інституту зустрілись з організаторами благодійного театру «Опера во благо».
Вже традиційно захід відкрила завідувач бібліотеки № 1 ім. Е. Багрицького Ірина Гіндіна, яка представила гостей та коротко розповіла про цей проект.
Катерина Мись – організатор благодійного театру розповіла, як талановита молодь – музиканти, співаки, композитори, актори та хореографи – об’єднались для створення експериментального творчого простору. У постійному складі трупи 12 осіб, проте нерегулярно, заради окремих проектів до них долучається до 50 артистів. Репертуар не обмежується лише класичною музикою: серед перфомансів артистів є постановки на джазові теми, «Іспанські мотиви», та інше. Саме завдяки своїм виставам, вже 5 років поспіль театр «Опера во благо» успішно влаштовує благодійні вечори для хворих на онкологію дітей та людей похилого віку, а також завдяки концертам збирає кошти на їх лікування.
Гості заходу розповіли й про проблеми театру: відсутність постійного місця для репетицій та залу для благодійних концертів, постійний пошук сценічних костюмів, брак інформаційної підтримки. Та попри всі труднощі, організатори проекту продовжують займатися дуже благородною стравою – допомогою людям та поширенням класичного мистецтва професіоналами. Присутні радо підключились до обговорення успіхів колективу та уважно поставились до проблем, намагаючись віднайти шляхи їх розв’язання. Наприкінці заходу всі учасники обмінялись подарунками: артисти виконали українську пісню зі свого репертуару, а вдячні студенти вручили їм квіти.
Захід організований відділом комунікацій в рамках освітнього проекту-лекторію ОРІДУ НАДУ при Президентові України та бібліотеки № 1 ім. Е. Багрицького «Відверті розмови за чашкою кави».

Фотогалерея