Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   26 жовтня 2018 року в Одеській державній адміністрації відбулася зустріч експертів Європейського Союзу з представниками Одеського регіону. Основна мета зустрічі – визначення стану розвитку надання адміністративних послуг, у тому числі в електронному вигляді в Одеській області та обговорення проблемних питань та шляхів їх вирішення.
   Групу експертів ЄС представляли представники Центру регістрів Литовської Республіки (http://www.registrucentras.lt/en/), проекту e-Justice (https://www.pravojustice.eu/) та інституту електронного управління Естонської Республіки (https://issuu.com/e-governanceacademy/docs/ega____________________2017-rus-dig).
   Експерти Центру регістрів Литовської Республіки розповіли про роботу, яка відбувалася до створення Центру регістрів, перешкоди на шляху створення Центру. З великим бажанням експерти поділилися досвідом надання адміністративних послуг у електронному вигляді у Литовській Республіки та висловили пропозицію щодо подальшого обміну досвідом між експертами Центру регістрів Литовської Республіки та фахівцями у сфері надання адміністративних послуг Одещини.
   Заступник директора з комерційних питань комунального підприємства «Обласний інформаційно-аналітичний центр» (https://iac.odessa.gov.ua/) А. Демещик розповів про технологію карт-файлів, запропонованою комунальним підприємством, яка може бути покладена в основі утворення загальнодержавної територіально-розподіленої системи захищеної рекомендованої електронної пошти органів державної влади та надання довірчих послуг з електронної доставки.
   Івар Талло, експерт проекту e-Justice, надав дуже слушні та корисні пропозиції щодо взаємодії учасників надання адміністративних послуг та високо оцінив зусилля фахівців Одещини у сфері надання адміністративних послуг, у тому числі у електронному вигляді.
   Активну участь у роботі експертної зустрічі взяли Ю. Пігарєв, завідувач кафедри електронного урядування та інформаційних систем Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та К. Патрашку, начальник відділу координації адміністративних послуг та інформатизації департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської обласної державної адміністрації.
   Пропозиції щодо утворення загальнодержавної територіально-розподіленої системи захищеної рекомендованої електронної пошти органів державної влади плануються розглянути на IV Національному форумі ІТ директорів органів влади «Вплив технологічного розвитку на суспільство» (https://www.ega.ee/ru/), організований програмою «U-LEAD з Європою» (https://decentralization.gov.ua/cnap/prohrama-u-lead-z-yevropoiu-f ), Державним агентством з питань електронного урядування України (https://www.e.gov.ua/), Академією електронного управління Естонії (https://www.ega.ee/ru/).

Фотогалерея додається.