Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   08 вересня 2017 року відбулося урочисте підписання Угоди про співпрацю між ОРІДУ НАДУ при Президентові України та Офіційним Представництвом Бакинського Міжнародного Центру Мультикультуралізму по Молдові, Україні, Румунії, Угорщині та Болгарії.
   На початку урочистої церемонії, у якій взяли участь представники адміністрації, керівники структурних підрозділів та співробітники закладу, директор інституту М. М. Іжа представив очільника Офіційного Представництва – відомого громадського діяча та колишнього Уповноваженого з прав людини Республіки Молдова Аурелію Григоріу. М. М. Іжа особливо наголосив на важливості вивчення азербайджанського досвіду мультикультуралізму в контексті досягнення розрядки та зниження градусу протистояння та напруги в усьому світі. Також він підкреслив, що ідеї мультикультуралізму та толерантності є актуальними й для сучасної України, навівши приклад Одеської області, де проживають та мирно співіснують представники більше ста національностей.
   У свою чергу пані Аурелія Григоріу відзначила той факт, що перша Угода про співпрацю між очолюваним нею Офіційним Представництвом та вищими навчальними закладами підписується саме з ОРІДУ НАДУ при Президентові України. Вона також наголосила на важливості розповсюдження ідей мультикультуралізму, а також висловила готовність розвивати започатковану співпрацю і сприяти у налагодженні професійних контактів з установами Республіки Азербайджан.
   Підписана Угода про співробітництво розрахована на п’ять років та серед іншого передбачає проведення круглих столів, конференцій, інших культурних, наукових, освітніх і спортивних заходів, реалізацію спільних проектів. Після процедури підписання обидві Сторони висловили сподівання на успішну й довготривалу співпрацю.

Фотогалерея додається.