Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




   В період з 18 по 22 квітня 2016 року в управлінні підвищення кваліфікації кадрів ОРІДУ НАДУ при Президентові України проводився тематичний короткостроковий семінар «Актуальні проблеми державного управління та місцевого самоврядування» з підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування IV категорії посад та осіб, зарахованих до кадрового резерву на ці посади з Вінницької, Миколаївської, Одеської, Херсонської областей. Відкрив роботу семінару перший заступник директора інституту Попов Микола Петрович, який у своїй промові звернув увагу присутніх на необхідність вивчення нових тенденцій в державному управління, саме на це було зорієнтовано роботу всього семінару.
   В рамках семінару проведено низку занять, а саме:
   - тематичну зустріч: «Основні поняття держави і права. Парламентаризм. Розвиток громадянських компетентностей у посадових осіб органів публічної влади;
   - «круглі столи»: «Національна академія державного управління при Президентові України в системі підготовки управлінських кадрів. Система державного управління: основи теорії та практики», «Історія України. Розвиток державної мовної політики», «Сучасний погляд та проблеми політекономії. Характеристика фінансової системи. Заходи щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення», «Актуальні питання державного регулювання економіки в макроекономічному аспекті. Запобігання та протидія легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», «Європейська інтеграція в умовах глобального врядування. Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності. Глобалізаційні процеси», «Конституційно-правові засади місцевого самоврядування в Україні. Децентралізація влади та реформи місцевого самоврядування в Україні. Стратегія сталого розвитку «Україна – 2020», «Місце та роль філософської культури в державному управлінні. Моральні основи поведінки державного службовця. Особливості культурних процесів у незалежній Україні. Запобігання і протидії проявам корупції в органах публічної влади», «Соціальний розвиток в контексті сучасних суспільних змін. Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю», «Збір, обробка і поширення статистичних даних. Політаналітика і прогнозування у державному управлінні. Розвиток секторної конкурентоспроможності», «Основи менеджменту, менеджмент персоналу. Багатогалузевий розвиток», «Соціологічні методи в державному управлінні. Державна інформаційна політика України та шляхи її удосконалення», «Розміщення продуктивних сил. Мобілізація вітчизняних ресурсів. Охорона навколишнього природного середовища», «Інформаційні технології в державному управлінні. Концепція розвитку електронного урядування в Україні», «Державна кадрова політика: сутність та механізми реалізації. Про Стратегію реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні на період до 2017 року», «Розвиток політичної системи в сучасній Україні. Концепція реформування державної політики в інноваційній сфері на 2015-2019 роки».
   В рамках тематичного короткострокового семінару 20 квітня для слухачів, які виявили бажання вступати до інституту у 2016 році було проведено пробне комп’ютерне тестування.
   Під час проведення семінару начальник відділу прийому, розподілу слухачів та профорієнтаційної роботи Левицький А.О. провів роз’яснювальну роботу з питань профорієнтації та умов вступу до ОРІДУ НАДУ при Президентові України на різні факультети. Слухачам було роздано рекламні проспекти про діяльність інституту.
   За результатами навчання було проведено підсумкове тестування.
   Всі слухачі семінару успішно склали тест.
   Під час підведення підсумків роботи семінару слухачі дали добру оцінку щодо організації та проведення семінару, підкреслили високий професійний рівень підготовки професорсько-викладацького складу інституту, а в книзі відгуків та побажань залишили запис, який було проголошено у присутності учасників та організаторів семінару: «… Слухачі отримали багато корисної інформації, викладеної у доступній та цікавій формі. Відчувався високий рівень викладацького складу, оскільки в короткий термін необхідно було надати великий обсяг матеріалу… Всі викладачі вільно дискутували та відповідали на складні питання щодо економічної та політичної ситуації в країні, націлювали на важливість висловлювання власної думки. «Живе» спілкування спонукало до мислення…».
   За результатами проведення короткострокового тематичного семінару заступник директора інституту з наукової роботи Попов Сергій Афанасійович та начальник відділу організації семінарів за державним замовленням управління ПКК Привалова Наталія Володимирівна вручили слухачам сертифікати.
   З метою методичного забезпечення для слухачів семінару підготовлено та розміщено у «хмарі» навчально-методичні матеріали та практичні рекомендації з актуальних питань, що висвітлювалися на семінарі.
Фотогалерея додається.