Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)




3 вересня 2015 року на базі Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій за участю працівників і викладачів Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (далі – Інститут) було проведено два семінари з підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування ІV категорії посад та кадрового резерву на ці посади з Херсонської області, а саме:
- тематичний короткостроковий семінар: «Конкурентоспроможний лідер в управлінні реформами на сучасному етапі», в рамках якого підвищували кваліфікацію 42 посадові особи органів публічної влади Херсонської області;
- розпочав роботу однокредитний семінар з підвищення кваліфікації державних службовців за заочно-дистанційною формою за темою: «Сучасні підходи до регіональної політики та публічного адміністрування», який триватиме до 02 жовтня та в якому підвищують кваліфікацію 20 державних службовців Херсонської області.
Під час відкриття семінарів перед присутніми виступили голова Херсонської обласної державної адміністрації Путілов Андрій Станіславович та керівник апарату Клюцевський Володимир Іванович. У своїх промовах вони підкреслили значну роль підвищення рівня професійної компетентності посадових осіб органів публічної влади.
Начальник управління підвищення кваліфікації кадрів Інституту Липовська С.О. поінформувала учасників семінарів про основні цілі запропонованих нових форм надання освітніх послуг з виїздом до обласних центрів Південного регіону, що є новацією в системі підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування ІV категорії посад та осіб зарахованих до кадрового резерву на ці посади.
В рамках тематичного короткострокового семінару: «Конкурентоспроможний лідер в управлінні реформами на сучасному етапі» було проведено заняття за актуальною тематикою, а саме:
- лекція: «Лідерство – запорука ефективності реформування системи публічного управління»;
- «круглий стіл» за темою: «Стратегія сталого розвитку «Україна – 2020»: механізми децентралізації влади»;
- практичне заняття: «Комунікативна компетентність сучасного керівника-лідера»;
- «круглий стіл» за темою: «Роль керівників органів публічної влади в державотворенні України».
По завершенні зазначеного семінару керівник апарату Херсонської обласної державної адміністрації Клюцевський В.І. та начальник управління ПКК Липовська С.О. вручили слухачам сертифікати та електронні диски з методичними матеріалами семінару. За результатами проведення семінару слухачі високо оцінили рівень підготовки та проведення семінару та рівень професійної підготовки викладачів семінару.
Під час роботи з групою слухачів однокредитного семінару з підвищення кваліфікації державних службовців за заочно-дистанційною формою за темою: «Сучасні підходи до регіональної політики та публічного адміністрування» було проведено вступні лекції з основної тематики семінару та надано детальні роз’яснення щодо роботи у системі дистанційного навчання «Прометей». Зазначений семінар триватиме до 02 жовтня. Слухачі в дистанційному режимі будуть виконувати різні завдання та готувати підсумкову роботу, яку захищатимуть в очному режимі в останній день семінару. Колектив Херсонського обласного Центру ПКК під керівництвом Білорусова С.Г. та працівники відділу кадрової роботи апарату Херсонської обласної державної адміністрації сприяли злагодженій та результативній роботі викладачів у процесі підвищення кваліфікації посадовців Херсонської області.
Керівництво Херсонської обласної державної адміністрації, науковці, організатори семінарів сподіваються на подальшу співпрацю з представниками Херсонської області щодо пропаганди та розповсюдження нових ефективних форм підвищення кваліфікації посадових осіб органів публічної влади, що є основним чинником реалізації європейських стандартів системи професіоналізації посадових осіб органів публічної влади України.
Фотогалерея додається.