Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Шановні колеги !

30 травня – День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження.
Щорічно, починаючи з 1999 року, в останню суботу травня в Україні відзначається День працівників видавництв, поліграфії і книго-розповсюдження.
Від часів київського князя Ярослава Мудрого і до сучасної електронної доби книга залишається для людства визнаним здобутком цивілізації, найважливішим джерелом знань, ефективним стимулом інтелектуального розвитку, показником високорозвиненої культури.
Першу друкарню на території України у XVI ст. у Львові заснував Іван Федоров, а першою виданою книгою став «Апостол» (1574 р.), що започаткувала розвиток друкарства в Україні. Острозька Біблія, надрукована в 1581 році, визнана справжнім шедевром друкарського мистецтва.
Щоб видавати книжку, треба розуміти її неминущу цінність, треба вміти її берегти і передавати з покоління в покоління як вічний духовний скарб народу. Це професійне свято об’єднує людей, яким притаманна висока культура, постійний творчий пошук, шанобливе ставлення до книги. Вагомі видавничі здобутки отримано редакційно-видавничим відділом інституту, з якими можна ознайомитися в його читальній залі.
Сердечно вітаємо всіх працівників цього відділу з їх професійним святом, бажаємо міцного здоров’я, успіхів в особистому житті, наснаги та натхнення у цій корисній для інтелектуального процвітання України справі.

З повагою
директор ОРІДУ НАДУ
при Президентові України М. М. Іжа