Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


Вишиванка – твій генетичний код!

   21 травня 2015 року викладачі та слухачі денної форми навчання факультету державного управління прийшли до інституту в надзвичайно святковому вбранні – традиційних українських вишиванках.
   І це не випадково, бо цього дня відзначають День вишиванки – це всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Вдягнувши народне вбрання, ми вкотре довели, що народні традиції не забуті, а любов до України живе у серцях кожного українця.
   Всеукраїнську акцію «День української вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. У перший рік свята у 2007 році вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного.
   Погляньте на наших «вишиваних» слухачів і переконайтеся, що українська нація – найкраща!



Фотогалерея додається.