Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



17-18 вересня 2014 року директор ОРІДУ НАДУ при Президентові України М.М. Іжа взяв участь у міжнародній конференції "Територіальна цілісність держав і захист прав людини", яка проходила у м. Кишинів, (Республіка Молдова). Захід проводився громадською, неурядовою та неполітичною організацією "Громадська палата" ("Curtea Publicа") під егідою Уповноваженого з прав людини Республіки Молдова Аурелії Грігоріу.
Метою конференції було формування сучасного суспільного погляду на неприпустимість порушення основоположних принципів міжнародного права - територіальної цілісності держав, а також привернення уваги громадянського суспільства до поширення ідей толерантності і мирного врегулювання територіальних суперечок.
Серед учасників заходу були присутні Омбудсмен Республіки Молдова Аурелія Грігоріу, другий Президент Республіки Молдова Петру Лучинський, представник Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), керівники дипломатичних місій, міжнародних та неурядових організацій, відомі науковці з Азербайджану, Грузії, Молдови, України та Ізраїлю.
В рамках конференції М.М.Іжа виступив з доповіддю щодо сучасної ситуації в Україні, а також презентував діяльність Національної академії як провідного навчального закладу з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації висококваліфікованих кадрів в галузі державного управління. Крім того, у своєму виступі директор ОРІДУ відзначив необхідність реформування системи державного управління в Україні і, перш за все, проведення ефективної кадрової політики, розповів про основні напрямки діяльності інституту, важливість міжнародного співробітництва та інтеграції навчального закладу у світовий науковий простір.
18 вересня 2014 року в рамках візиту до м. Кишинів М.М.Іжа відвідав Академію публічного управління Республіки Молдова, де зустрівся з ректором проф. Олегом Баланом, першим проректором Андрієм Грозою та керівниками підрозділів навчального закладу. В ході зустрічі сторони обговорили шляхи інтенсифікації двосторонньої співпраці та її конкретні напрямки.

Фотогалерея додається.