Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   1 липня 2014 року доцент кафедри інформаційних технологій та систем управління Куспляк І.С. взяв участь у круглому столі "Європейська модель електронного урядування для України".
   Захід відбувся в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України під головуванням Віце-прем'єр-міністра України Гройсмана В.Б. за участі урядовців та експертів з Естонії, Польщі та Молдови, які поділилися досвідом кращих практик електронного урядування, що впроваджуються або вже впроваджено в цих країнах.
   Круглий стіл відбувся за сприяння Програми розвитку ООН в Україні та Міжнародного фонду "Відродження" у співпраці із ініціативою Реанімаційний пакет реформ.
   "Можливості електронного урядування дуже важливі для України сьогодні, оскільки старими інструментами неможливо побудувати європейську країну", - наголосив Віце-прем`єр-міністр під час відкриття заходу.
   Виконавчий директор Центру електронного управління Молдови С. Мокан, спираючись на досвід впровадження у Молдові електронного урядування, наголосила на необхідності якісної організації роботи в цьому напрямку і висловила готовність допомогти Україні налагодити таку роботу.
   Представник Естонії, державний радник зі стратегії інформаційно-комунікаційних технологій С. Сіккут повідомив, що електронне урядування дозволяє Естонії щорічно заощаджувати до 2% ВВП. Він зазначив, що 15-річний досвід Естонії у впровадженні електронного урядування допоможе Україні закласти правильний фундамент у побудову цієї системи, і особливо, у питаннях інформаційної безпеки користувачів і формування платформи для безпечного обміну даними.
   Представник Міністерства управління і цифризації Польщі М. Пшибишевський зазначив, що в Польщі електронні послуги доступні на всій території країни. Це послуги в галузі оподаткування, митниці, статистики та в інших сферах.
   У свою чергу В. Гройсман зазначив, що впровадження кількох електронних послуг, яких люди очікують найбільше, стане одним з перших завдань новоствореного Агентства з електронного урядування, яке розпочне повноцінну роботу протягом місяця, має розробити і впровадити стратегію електронного урядування в Україні.



Фотогалерея додається.