Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   18 червня доцент кафедри А.С. Крупник взяв участь у засіданні профільного Комітету Верховної Ради України - Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, на якому відбувся розгляд законопроекту "Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання" (реєстраційний № 3747). Спочатку законопроект було розглянуто профільним підкомітетом з питань місцевого самоврядування (голова - Євген КАРТАШОВ), а потім - профільним Комітетом - Комітетом з питань державного будівництва та місцевого самоврядування (голова - Давід ЖВАНІЯ).
   Цей законопроект - результат багаторічної роботи колективу експертів Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, роботи над яким розпочалися ще у 2009 році. Законопроект проходив громадське обговорення на конференціях, круглих столах у багатьох регіонах України, вносилися зміни і вже в грудні 2013 р. було зареєстровано у Верховній Раді України.
   Позицію суб'єктів внесення законопроекту на цих засіданнях представляла народний депутат Наталія НОВАК (фракція УДАР), а від авторів законопроекту - директор Програмної ініціативи "Демократична практика" Міжнародного фонду "Відродження" Олексій ОРЛОВСЬКИЙ та голова Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення Андрій КРУПНИК.
   За підсумками обговорення, Комітет одноголосно підтримав внесення законопроекту на розгляд у першому читанні ВРУ, а також рекомендував народним депутатам взяти його за основу для підготовки до розгляду у другому читанні. Комітет також обговорив питання про доцільність створення на базі Комітету за підсумками розгляду законопроекту у першому читанні спеціальної робочої групи із всіх зацікавлених сторін для його доопрацювання при підготовці до розгляду у другому читанні.