Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



    14-17 квітня 2014 року доцент кафедри інформаційних технологій та систем управління І.С. Куспляк перебував в м. Варшава (Польща) у складі робочої групи з питань розвитку системи електронного урядування при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
    Основ ціль візиту - ознайомлення з роботою Міністерства адміністрації та цифризації (МАЦ) Польщі та вивчення досвіду впровадження технологій електронного урядування в Польщі.
    Програма візиту була доволі насиченою. Зокрема, відбулась зустріч з віце-міністром МАЦ Романом Дмовскі, керівниками департаментів та структурних підрозділів, які відповідають за впровадження електронного урядування. Члени робочої групи отримали інформацію щодо нормативно-правової бази Польщі та ЄС, яка регулює дану сферу, ознайомились з станом реалізації проектів в сфері електронного урядування, дослідили механізм ідентифікації громадян в мережі та процедуру захисту персональних даних.
    Також члени робочої групи мали зустріч з представниками Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ Польщі, які познайомили з досвідом створення та ведення реєстрів і організацією доступу до них.
    У ході візиту до Канцелярії Президента Польщі відбулась зустріч з радником Президента Польщі з питань розвитку електронного урядування Кшиштофом Крульом, який поділився досвідом на що звернути увагу при створенні ефективної системи електронного урядування.
    За результатами візиту членами робочої групи будуть сформовані пропозиції та рекомендації Прем'єр-міністру України А. Яценюку та Віце-прем'єр-міністру - Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В. Гройсману щодо можливих напрямків реформи надання адміністративних послуг та впровадження електронного урядування в Україні.



Фотогалерея додається.