Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   Розвиток самоорганізації населення в громадах надає можливість консолідувати зусилля громадян та місцевих органів влади у побудові в Україні якісно нового демократичного суспільства.
   Про це заявили на прес-конференції, що пройшла 26 лютого 2014 року в УНІАН, голова Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування ОРІДУ НАДУ при Президентові України Андрій Крупник та директор Програмної ініціативи "Демократична практика" Міжнародного фонду "Відродження" Олексій Орловський.
   Андрій Крупник представив результати роботи за минулий рік громадської мережі Ресурсних центрів для ОСНів, робота якої може стати в нагоді для громадських активістів. Сьогодні до цієї мережі входить низка регіональних центрів, а також всеукраїнський Центр підтримки ОСНів, що діє на базі Асоціації сприяння самоорганізації населення, яка координує діяльність мережі за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".
   У цьому ж контексті Олексій Орловський озвучив ситуацію, щодо нової редакції Закону України "Про органи самоорганізації населення".
   З метою запобігання узурпації владою місцевої громадської ініціативи, а також в руслі чинної Стратегії розвитку громадянського суспільства, за ініціативою коаліції громадських організацій, народні депутати України подали на розгляд ВРУ законопроект під номером 3704-1, підготовлений експертами Асоціації, що пройшов широке публічне обговорення та був схвалений як такий, що відповідає демократичним стандартам та інтересам ОСНів.
   Разом з ним Асоціацією був поданий і проект Закону "Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання" (№ 3747). Адже саме загальні збори (конференції) є ключовим інструментом вирішення питань щодо створення та багатьох аспектів діяльності ОСНів. Цей законопроект був підтриманий Координаційною радою з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України у жовтні минулого року.
   Учасники прес-конференції закликали громадськість, підтримати проект Закону про внесення змін до Закону України "Про органи самоорганізації населення" (№ 3704-1) та проект Закону "Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання" (№ 3747), а народних депутатів внести ці законопроекти на розгляді парламенту вже найближчими тижнями.



Фотогалерея додається.