Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


   
Директор інституту М.М. Іжа взяв участь у телевізійній передачі «Освіта в Китаї».

   04 грудня 2015 року директор інституту М.М. Іжа взяв участь у телевізійній передачі «Освіта в Китаї». Запрошення на цей телевізійний ефір відбулося за ініціативи Генерального консульства КНР в Одесі і було обумовлено професійним співробітництвом в освітній сфері між ОРІДУ НАДУ при Президентові України та Пекінським адміністративним інститутом, що триває з 2013 року.
   На початку передачі її ведучий - одеський журналіст Олександр Захарія підкреслив, що Китай сьогодні є країною, що має багату історію та культуру, а також економіку, що розвивається швидкими темпами. У тому числі велику увагу керівництво країни приділяє розвитку освіти.
   Під час розмови М.М. Іжа розповів про історію встановлення професійних зв’язків ОРІДУ НАДУ при Президентові України з Пекінським адміністративним інститутом, завдяки якому представники адміністрації та науково-педагогічні працівники мали можливість двічі відвідати Китай, познайомитися з системою освіти та досвідом підготовки управлінських кадрів в КНР. Керівник закладу особливо відзначив сприяння у встановленні двостороннього партнерства з боку Генерального консульства КНР в Одесі та особисто попереднього Генерального консула пані У Сяоін.
   Крім того директор інституту поділився своїми враженнями від знайомства з китайською вищою освітою, охарактеризував систему підготовки управлінських кадрів у КНР та розповів про Пекінський та Шанхайський адміністративні інститути, з роботою яких він мав можливість познайомитись. М.М. Іжа особливо наголосив на чіткій системі кадрової роботи у Китаї, відзначив увагу та належне фінансування з боку держави підготовки та підвищення кваліфікації професійних управлінців, сучасну матеріальну базу закладів освіти, а також професійність, працьовитість та любов до своєї справи усіх китайських колег, з ким йому довелося спілкуватися та співпрацювати. Також директор інституту розповів про свої враження від знайомства із багатою культурою Китаю, історичними пам’ятками, підтриманню яких у доброму стані держава уділяє багато уваги.
   На завершення розмови було відзначено важливість та взаємовигідний характер співпраці інституту з китайськими партнерами в освітній сфері, наступним етапом якої має стати візит до ОРІДУ НАДУ при Президентові України делегації Пекінського адміністративного інституту.