Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



   «Державні службовці обласної та районних державних адміністрацій Одеської області ознайомились з питаннями розмежування повноважень між органами місцевого самоврядування та виконавчої влади в умовах децентралізації»
З 16 по 18 листопада було проведено тематичний короткотерміновий семінар «Розмежування повноважень між органами місцевого самоврядування та виконавчої влади в умовах децентралізації» з підвищення кваліфікації керівників, спеціалістів структурних підрозділів облдержадміністрації, заступників голів, керівників апаратів райдержадміністрацій Одеської області.
У період підвищення кваліфікації керівниками, працівниками органів публічної влади Одеської області та викладачами Інституту були висвітлені такі основні питання: «Правові основи процесу децентралізації публічної влади» - начальник юридичного відділу апарату Одеської обласної державної адміністрації Єзеров А.А., «Об’єднання громад: взаємозв’язок процедури об’єднання з перспективним планом» - професор кафедри державного управління і місцевого Інституту, доктор наук з державного управління, доцент, директор Офісу реформ Молодожен Ю.Б., «Особливості формування державного бюджету на 2016 рік. Процес бюджетної децентралізації в Україні» - доцент кафедри економічної та фінансової політики Інституту, кандидат наук з державного управління, доцент Голинська О.В., доцент кафедри економічної та фінансової політики Інституту, кандидат наук з державного управління, доцент Осадчук С.В.
В анкетах за результатами підвищення кваліфікації слухачі найвище оцінили круглий стіл «Основні завдання та перспективи розвитку державної служби», який провели директор Інституту, професор кафедри регіональної політики та публічного адміністрування, доктор політичних наук, професор Іжа М.М., керівник апарату Одеської обласної державної адміністрації Грузин В.В., начальник управління кадрового забезпечення апарату Одеської обласної державної адміністрації Бурлаченко Т.В. Під час круглого столу були висвітлені актуальні та проблемні питання, керівники апаратів райдержадміністрацій вперше мали змогу поспілкуватись у заданому форматі з керівником апарату Одеської облдержадміністрації. Разом з тим, під час обговорення проблемних питань, які виникають в районних державних адміністраціях, були вирішені інші актуальні питання, зокрема, направлення слухачів на підвищення кваліфікації та формування планів-графіків на 2016 рік.
Також слухачі вивчали питання протокольних стандартів офіційної публічної комунікації, нововведення в системі органів публічної влади, процесів децентралізації в Україні та їх вплив на розвиток системи надання адміністративних послуг, декларування доходів державних службовців як засіб попередження корупції.
18 листопада слухачі семінару відвідали громадську приймальню облдержадміністрації та ознайомились з порядком надання адміністративних послуг, головними завданнями та перспективами Центру обслуговування громадян.
У останній день семінару, за результатами тестування, слухачі отримали сертифікати та диски, які містили методичні рекомендації та фото навчального процесу.
Фотогалерея додається.