Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)



Лекція: «США: історія державотворення та сучасний стан соціально-економічного розвитку»

17 листопада 2015 року в читальній залі інституту для слухачів денної форми навчання та співробітників інституту відбулась лекція завідувача кафедрою філософських та соціально-політичних наук О.П. Якубовського на тему: «США: історія державотворення та сучасний стан соціально-економічного розвитку».
З вступним словом перед лекцією до присутніх звернувся директор інституту М.М. Іжа, який наголосив, що зважаючи на те, що США є на сьогодні однією з найбільш розвинутих держав, а також типовим представником відкритої моделі державного управління до побудови якої прагне Україна, видається за доцільне ознайомитись з досвідом розвитку та функціонування інституцій США. Представляючи лектора, директор зазначив, що Олексій Петрович нещодавно повернувся з Сполучених Штатів і погодився поділитися своїми спостереженнями та найбільшими враженнями.
Під час лекції О.П. Якубовський зупинився на питаннях економічного, наукового та культурного потенціалу країни, ознайомив з організацією державного устрою та особливостях державного управління в США. Проаналізувавши позитивні та деякі негативні моменти соціально-економічного розвитку США, лектор виявив спільні та відмінні риси функціонування інститутів державного управління та сформулював пропозиції щодо України.
Фотогалерея додається.