Написати листа
НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ОДЕСЬКА ПОЛІТЕХНІКА» ENG
Людям із порушенням зору (Тестова система)


   Бажання відвідати цей парк у нас було давно. Нарешті наші бажання та можливості співпали і ми вирушили у мандри.
   Парк "Софіївка" заснований у 1796 році польським магнатом Станіславом Потоцьким, названий на честь його дружини Софії Вітт - Потоцької і подарований їй до дня іменин в травні 1802 року.
   За задумом архітектора, парк є наочною ілюстрацією до окремих частин поем Гомера "Іліада" та "Одіссея".
   Проходячи по парку ми відвідали багато незабутніх пам'яток: джерело - "Срібні ключі", фонтан "Змія", статуї Евріпіда, Амура, водоспад "Три сльози", грот, який знаходиться у природній скелі і називається він "Львовий або Громовий грот".
   Крім екскурсій парком, можна поплавати на гондолі, пропливти на човні підземною річкою Ахерон, прокататися на конях, як верхи, так і в екіпажі, сфотографуватися у вбранні, яке було модним в XIX столітті.
   У парку завжди можна побачити молодят. У павільйоні Флори навіть проводять реєстрацію шлюбів, як громадян з Умані, так і з інших міст України.
   А ось зараз, освіжаючи наші спогади, ми немов переживаємо цю мить заново... Чудові відчуття. А найголовніше в розумінні того, що туди обов'язково треба приїхати ще раз.
    "Забудь тут пам'ять про нещастя і прийми щастя вище, якщо ж ти щасливий, так будь ще щасливішим". - Станіслав Потоцький.

Фотогалерея додається.